HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Ajankohtaista

Haapajärven kaupunki liittyi Hinku-kuntien kasvavaan joukkoon 11.9.2018
Haapajärven kaupunki on uusin tulokas Hiilineutraalien kuntien (Hinku) verkostossa. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Haapajärven vahvuus ilmastotyössä on kestävän bioenergian kehittäminen myös osana opetustoimintaa.
Lue lisää
Jyri Seppälä: Kunnilla mahdollisuus päästä takaisin päästövähennysten uralle 5.9.2018
Kuntakohtaiset päästömuutokset seuraavat helposti valtakunnallisia muutoksia, jotka heijastavat muun muassa eri vuosien sääeroja. Sen takia ei ollut yllätys, että myös Hinku-kunnissa päästöt nousivat. Jyri Seppälä uskoo, että Hinku-kunnissa päästään takaisin päästövähennysten uralle.
Lue lisää
Hinku-kuntien päästöt kasvoivat muuta maata vähemmän 31.8.2018
Kunnianhimoisia päästövähennyksiä tavoittelevien Hinku-kuntien kasvihuonekaasupäästöt kasvoivat vuodesta 2015 vuoteen 2016 kaksi prosenttia. Suomen kasvihuonekaasupäästöt kasvoivat vastaavana aikana 6 prosenttia. Vuonna 2016 Hinku-kuntien päästöt olivat hiilidioksidiksiekvivalenttina laskettuna 5 040 tuhatta tonnia. Asukasta kohden päästöt olivat 6,9 tonnia.
Lue lisää

Uutiset

RSS
  • Utajärven kunta mukaan Hiilineutraalien kuntien verkostoon 31.8.2018
    Utajärven kunta liittyi elokuussa Hiilineutraalien kuntien (Hinku) -verkostoon. Kunta panostaa ilmastoasioihin kokonaisvaltaisesti yhdessä alueen asukkaiden ja yritysten kanssa. Utajärvi kehittää parhaillaan ekologista asumiskonseptia ja kunnan kaukolämpölaitos saa energiansa elintarviketeollisuuden sivutuotteista.
  • Raahen kaupunki liittyi Hinku-verkostoon 28.8.2018
    Raahen kaupunki liittyi elokuun lopussa Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku) -verkostoon. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Raahe panostaa ilmastotyössään erityisesti metalliteollisuuden cleantech-toimintaan ja uusiutuvaan energiaan.
  • Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle kuukauden Hinku-teko -palkinto 27.8.2018
    Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on valittu elokuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi. Maakuntaliitto on tehnyt pitkäjänteistä työtä ilmastopäästöjen vähentämiseksi, tukenut kuntien ilmastotyötä ja edistänyt kestävää liiketoimintaa alueellaan.
Lisää uutisia
Julkaistu 29.7.2014 klo 12.01, päivitetty 22.10.2014 klo 11.14
Kohderyhmä: