HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Ajankohtaista

Kuukauden Hinku-teko Porvoon kaupungille 18.8.2017
Elokuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi on valittu Porvoon kaupunki päästöjä vähentävän ja kiertotaloutta edistävän toimintansa ansiosta. Porvoo alkaa ensimmäisenä kaupunkina Suomessa käyttää 100-prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistettua Neste MY biodieseliä koko dieselajoneuvokalustossaan. Muutoksen seurauksena kaupungin hiilidioksidipäästöt vähenevät 240 000 kiloa vuodessa,
Lue lisää
Kaupunkilaiset pienensivät hiilijalanjälkeään Ilmastokatu-hankkeessa 15.8.2017
Helsingin ja Vantaan Ilmastokatu-hankkeessa kehitettiin ratkaisuja kerrostaloasukkaiden hiilijalanjäljen pienentämiseen. Hankkeessa tarjottiin taloyhtiöille ja muille kiinteistöille energianeuvontaa ja aurinkosähkökartoitusta, testattiin energiankulutusta säästäviä laitteita sekä järjestettiin työpajoja. Hinku-kuntien kannattaa hyödyntää hankkeessa tehtyä monipuolista materiaalia.
Lue lisää
Hinku nousi esiin hyvänä esimerkkinä suomalaisesta osaamisesta 30.6.2017
Ministeri Kimmo Tiilikainen on nostanut Hinkun yhtenä menestystarinana kuntien hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamisessa. Ympäristöministeriö on käynnistänyt kansallisen kestävän kaupunkikehityksen ohjelman. Painopistealueina ovat erityisesti vähähiilisyys, resurssitehokkuus, älypalvelut, eriarvoisuuden torjunta ja terveys.
Lue lisää

Uutiset

RSS
  • Pohjois-Karjalan ensimmäinen alueellinen Hinku-lehti on ilmestynyt 27.6.2017
    Tuoreessa julkaisussa kerrotaan Pohjois-Karjalan Hinku-kunnista ja niiden keinoista tavoitella hiilineutraaliutta, uusiutuvien energianlähteiden hyödyntämisestä liikenteessä sekä pohjoiskarjalaisten opintomatkasta Saksan ekologiseen ja yhteisölliseen Freiburgin kaupunkiin.
  • Energia-asiantuntijoiden täsmäiskut vähensivät pk-yritysten ja kuntien päästöjä 21.6.2017
    Pk-yritysten ja kuntien päästöjen vähennystä saadaan vauhditettua, jos niille pystytään tarjoamaan paikanpäällä räätälöityä energianeuvontaa. Tämä kävi ilmi Lounais-Päijänteellä ja Länsi-Uudellamaalla toteutetussa Välke-hankkeessa, johon palkattiin kaksi energia-asiantuntijaa auttamaan yrityksiä ja kuntia päästövähennyksissä ja energiatehokkuudessa.
  • Hotel GreenStar on kuukauden Hinku-teko 15.6.2017
    Kesäkuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi valittiin joensuulainen Hotel GreenStar päästöjä vähentävästä toiminnasta sekä ympäristömyönteisestä asenteesta. Hotelli on pyrkinyt toiminnassaan suosimaan kestäviä ratkaisuja ja on tällä hetkellä ainoa Pohjois-Karjalassa Joutsenmerkillä varustettu hotelli.
Lisää uutisia
Julkaistu 29.7.2014 klo 12.01, päivitetty 22.10.2014 klo 11.14
Kohderyhmä: