HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Ajankohtaista

Hinku-syyspäivillä keskusteltiin tulevaisuuden näkymistä 6.11.2018
Suomen ympäristökeskus (SYKE) järjesti 31.10.2018 Hinku-verkoston syyspäivät viimeistä kertaa Mechelininkadun toimipisteessä Helsingissä. Hinku-kunnat, yritykset ja asiantuntijat kokoontuivat keskustelemaan verkoston tavoitteiden etenemisestä sekä jakamaan ajatuksiaan tulevaisuuden näkymistä.
Lue lisää
Mahnalan ympäristökoulu kuukauden päästövähentäjä 22.10.2018
Hämeenkyrön kunnassa sijaitseva Mahnalan ympäristökoulu on valittu lokakuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi kokonaisvaltaisesta ja vaikuttavasta ilmastopositiivisesta toiminnastaan. Uusiutuvan energian hyödyntämisen ja energiatehokkuuden edistämisen lisäksi koulu on panostanut kestävän kehityksen mukaiseen ympäristökasvatukseen jo 1990-luvun alusta asti.
Lue lisää
Raahen kaupunki kuukauden päästövähentäjä 27.9.2018
Raahen kaupunki on valittu syyskuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi esimerkillisestä aktiivisuudesta uusiutuvan energian edistämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi. Raahe on vähentänyt Suomen sähköntuotannon päästöjä tuottamalla tuulivoimaa reilusti yli oman tarpeensa.
Lue lisää

Uutiset

RSS
  • Haapajärven kaupunki liittyi Hinku-kuntien kasvavaan joukkoon 11.9.2018
    Haapajärven kaupunki on uusin tulokas Hiilineutraalien kuntien (Hinku) verkostossa. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Haapajärven vahvuus ilmastotyössä on kestävän bioenergian kehittäminen myös osana opetustoimintaa.
  • Jyri Seppälä: Kunnilla mahdollisuus päästä takaisin päästövähennysten uralle 5.9.2018
    Kuntakohtaiset päästömuutokset seuraavat helposti valtakunnallisia muutoksia, jotka heijastavat muun muassa eri vuosien sääeroja. Sen takia ei ollut yllätys, että myös Hinku-kunnissa päästöt nousivat. Jyri Seppälä uskoo, että Hinku-kunnissa päästään takaisin päästövähennysten uralle.
  • Hinku-kuntien päästöt kasvoivat muuta maata vähemmän 31.8.2018
    Kunnianhimoisia päästövähennyksiä tavoittelevien Hinku-kuntien kasvihuonekaasupäästöt kasvoivat vuodesta 2015 vuoteen 2016 kaksi prosenttia. Suomen kasvihuonekaasupäästöt kasvoivat vastaavana aikana 6 prosenttia. Vuonna 2016 Hinku-kuntien päästöt olivat hiilidioksidiksiekvivalenttina laskettuna 5 040 tuhatta tonnia. Asukasta kohden päästöt olivat 6,9 tonnia.
Lisää uutisia
Julkaistu 29.7.2014 klo 12.01, päivitetty 22.10.2014 klo 11.14
Kohderyhmä: