HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Ajankohtaista

Energia-asiantuntijoiden täsmäiskut vähensivät pk-yritysten ja kuntien päästöjä 21.6.2017
Pk-yritysten ja kuntien päästöjen vähennystä saadaan vauhditettua, jos niille pystytään tarjoamaan paikanpäällä räätälöityä energianeuvontaa. Tämä kävi ilmi Lounais-Päijänteellä ja Länsi-Uudellamaalla toteutetussa Välke-hankkeessa, johon palkattiin kaksi energia-asiantuntijaa auttamaan yrityksiä ja kuntia päästövähennyksissä ja energiatehokkuudessa.
Lue lisää
Hotel GreenStar on kuukauden Hinku-teko 15.6.2017
Kesäkuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi valittiin joensuulainen Hotel GreenStar päästöjä vähentävästä toiminnasta sekä ympäristömyönteisestä asenteesta. Hotelli on pyrkinyt toiminnassaan suosimaan kestäviä ratkaisuja ja on tällä hetkellä ainoa Pohjois-Karjalassa Joutsenmerkillä varustettu hotelli.
Lue lisää
Vauhtia vähäpäästöihin hankintoihin 6.6.2017
"Hankinnat on iso asia ilmastonmuutoksen hillinnässä. Mitä Suomessa saataisiin aikaan, jos julkishallinnossa otettaisiin vähäpäästöisyys tosissaan ja se olisi mukana kaikissa vuosittaisissa 30 miljardin hankintapäätöksissä? Mikä olisikaan seuraus, jos yritykset ja me kaikki kuluttajat toteuttaisimme saman tahtotilan?", Hinku-hankkeen valtakunnallinen johtaja Jyri Seppälä haastaa.
Lue lisää

Uutiset

RSS
  • Hinku-yritys Sun Energia paikantaa kannattavat aurinkoenergiakohteet 6.6.2017
    Sun Energia on vuonna 2014 perustettu suomalainen cleantech-alan startup-yritys, joka tuottaa kattavaa tietoa katoille lankeavasta säteilyenergiasta ja rakennusten todellisista aurinkoenergian tuotantomahdollisuuksista.
  • Julkisista hankinnoista vipuvoimaa kiertotalouteen 5.6.2017
    Kunnat saavuttaisivat merkittäviä kustannussäästöjä ja lisäisivät materiaalitehokkuutta, jos uusia raaka-aineita korvattaisiin kierrätetyillä ja uudelleenkäytettävillä materiaaleilla tai niissä hyödynnettäisiin teollisuuden sivuvirtoja. Tämä käy ilmi Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittamassa hankkeessa, jossa pohjoismaisten esimerkkien kautta selvitettiin, miten kiertotalous toteutuu julkisissa hankinnoissa.
  • Kuntien päästölaskentaa uudistettiin 5.6.2017
    Hinku-foorumin Oikeudenmukainen ja kannustava CO2e-päästölaskenta -ryhmä on uudistanut ja sovittanut yhteen Hinku-kuntien ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) päästölaskentaa. Mukana oli alan konsultteja sekä asiantuntijoita Suomen ympäristökeskuksesta, ympäristöministeriöstä, Tilastokeskuksesta, Kuntaliitosta ja HSY:stä.
Lisää uutisia
Julkaistu 29.7.2014 klo 12.01, päivitetty 22.10.2014 klo 11.14
Kohderyhmä: