HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinta käyntiin Pohjois-Pohjanmaalla

Uutinen 5.4.2018 klo 15.49
Aurinkopaneelit
© Janne Ulvinen / YHA

Maavälke- ja Väre-hankkeet järjestävät yhteistyössä Väre-hankkeen yhteistyökuntien Haapajärven, Iin, Lumijoen, Muhoksen, Nivalan, Pyhäjärvien, Tyrnävän ja Utajärven kanssa aurinkopaneeleiden yhteishankinnan. Yhteishankintaan pääsevät mukaan kotitaloudet, yhteisöt ja yritykset.

Yhteishankinnasta järjestetään kolme infotilaisuutta: Muhoksella ti 10.4. klo 17.00 (Koivu ja Tähti - kulttuurikeskus), Iissä ke 11.4. klo 17.00 (Micropolis) ja Haapajärvellä to 12.4. klo 17.00 (Kaupungintalon valtuustosali).

”Yhteishankinnan tarkoituksena on tehdä hankinta mahdollisimman helpoksi tilaajille ja saada hintaetua tilauskoon kasvaessa. Pohjois-Pohjanmaan yhteishankinnassa on hyödynnetty aiemmin Pohjois-Karjalassa tehtyjen vastaavien kilpailutusten kokemuksia”, kertoo tutkimusinsinööri Teemu Ulvi Suomen ympäristökeskuksesta.

Yhteishankinnassa on kilpailutettu 2,5 kWp, 4,5 kWp ja 7 kWp järjestelmät. Kuuden tarjouksen joukosta laitetoimittajaksi on valikoitunut suomalainen perheyritys Lem-Kem Oy. Valintaperusteena olivat hinnan ohella Motivan asentajasertifiointi, takuut ja kotimaisuusaste.

Infotilaisuuksissa 10.-12.4.2018 kerrotaan lisää yhteishankinnasta, aurinkoenergian hyödyntämisestä sekä mahdollisista lupa-asioista. Mukana tilaisuuksissa ovat kilpailutuksen toteuttajien Iin Micropolis Oy:n ja Suomen ympäristökeskuksen sekä laitetoimittajan edustajat. Infotilaisuudessa laitetoimittaja esittelee kilpailutetut aurinkojärjestelmät ja asennuspalvelut. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä laitetoimittajalle ja ilmaista kiinnostuksensa osallistua yhteishankintaan.

Määräaika yhteishankintaan ilmoittautumiseen on viimeistään 15.5.2018. Ilmoittautuneille tehdään kohteeseen suunnittelukäynti, jonka yhteydessä varmistetaan sopivan aurinkovoimalan ja asennuksen toteutettavuus sekä kustannukset kohteessa. Aurinkovoimalan tilauksesta laaditaan erillinen tilaussopimus. Alustavan toteutusaikataulun mukaisesti kaikki tilatut voimalat olisivat asennettuina 31.8.2018 mennessä.

Tarkemmat tiedot yhteishankinnasta on koottu osoitteeseen: www.greenpolis.fi/yhteishankinta
 

Maaseudun vähähiilisen yritys- ja kehitystoiminnan sekä yrittäjyyden aktivointi eli Maavälke-hanke pureutuu yritysten resurssitehokkuuteen. Hanke tarjoaa yrityksille tietotaitoa ja konkreettista apua uusiin resurssiviisaisiin ratkaisuihin. Hankkeen toteuttaa Iin Micropolis Oy ja päärahoittaja on Euroopan maatalousrahasto.

Elinvoimaa Pohjois-Pohjanmaalle vähähiilisillä ja resurssiviisailla ratkaisuilla eli Väre-hankkeen päätavoitteena on viedä Pohjois-Pohjanmaan kehitystä kohti resurssiviisaampaa ja vähähiilisempää maakuntaa. Hankkeen päätoteuttajana toimii Suomen ympäristökeskus ja osatoteuttajana Iin Micropolis Oy.

Lisätietoa hankkeista:

Lisätietoa:

Maavälke-hankkeen vetäjä, ohjelmapäällikkö Irja Ruokamo, Iin Micropolis Oy
puh. 050-3548200, etunimi.sukunimi@micropolis.fi

Tutkimusinsinööri Teemu Ulvi, Suomen ympäristökeskus (SYKE)
puh. 0295 251 716, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


Kohderyhmä: