HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Aurinkosähkön tuotanto kasvaa huimaa vauhtia Etelä-Karjalassa

Uutinen 18.1.2018 klo 9.00
Aurinkosähkö_Lappeenranta
Aurinkopaneelit Lappeenrannan teknillisen yliopiston katolla.

Sähköverkkoon liitettyjen aurinkosähkövoimaloiden määrä on lähes nelinkertaistunut neljän viime vuoden aikana Etelä-Karjalassa. Kasvihuonekaasupäästöjen alentaminen on hyvässä vauhdissa, toteaa Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lappeenrannan 18.1.2018 julkaisemassa tiedotteessa.

Vuonna 2014 lokakuun loppuun mennessä voimaloita oli 54 kappaletta ja vuonna 2017 myös lokakuun loppuun mennessä niitä oli jo 253 kappaletta. Nykyisellä voimalakapasiteetilla voidaan tuottaa sähköä vuodessa 1,6 GWh.

- Tämä vastaa noin 250 ei-sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutusta tai 160 sähkölämmitteisen pientalon lämmityssähkön määrää vuodessa. Vertailukohteena on Adaton kotitalouksien sähkönkäyttöraportti, kertoo projektipäällikkö Ville Reinikainen Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta.

Vuoden 2018 aikana Lappeenrannan kaupunki sekä LUT ovat suunnitelleet lisäävänsä aurinkosähkön määrää siten, että molempien yhteenlaskettu lisäkapasiteetti lähentelee 1 MWp:n tasoa.

Lappeenrannan kaupunki on mukana hanketoiminnoissa, joissa pyritään edistämään aurinkosähkön määrän lisäämistä. Tällä hetkellä voimalat ovat pääsääntöisesti yksityisten omistamissa pientaloissa. Aurinkosähköjen toivotaan leviävän nyt myös muihin rakennuksiin.

Tämän edistämiseksi Lappeenrannan seudun ympäristötoimen vetämä Kohti Hiilineutraalia Etelä-Karjalaa EAKR-hanke tarjosi viime vuonna yhdeksälle kerrostalolle maksuttoman alkukartoituksen, jossa selvitettiin rakennusten soveltuvuutta aurinkosähköjen tuotantoon. Kartoitustulosten perusteella alueen kerrostaloille laaditaan opas, joka auttaa päätöksenteossa harkittaessa aurinkosähköjen hankintaa.

Lue tiedote kokonaisuudessaan:


Kohderyhmä: