HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Hinku-kunta Ii hakee perheitä energiankäyttötutkimukseen

Uutinen 11.5.2018 klo 16.18
Iisisti energinen 556
Iisisti energinen -hanke käynnistyi vauhdikkaasti toukokuussa

Iissä käynnistyi Iisisti energinen -hanke, joka pyrkii lisäämään kotitalouksien uusiutuvan energian käyttöä ja energiatehokkuutta. Konkreettisesti kokeilussa tutkitaan, miten kunnan antama esimerkki vaikuttaa kuntalaisten tietoisuuteen ja käyttäytymiseen energia-asioissa. Tuloksisa verrataan vastaavan kokoisen ja elinkeinorakenteeltaan samantapaisen kunnan asukkaisiin.

Iin kunta hakee nyt mukaan 10 suorasähkölämmitteistä (patteri- tai kattolämmitys) ja 10 varaavaa sähkölämmitystä (lattialämmitys) käyttävää kotia, joihin asennettiin lämmityksensäätöjärjestelmä, jolla optimoidaan kulutusta automaattisesti vuorokauden edullisimmille tunneille. Mukaan ilmoittautuneet kotitaloudet saavat hankkeelta 50 prosentin tuen (maksimissaan 800 euroa) sähkönohjausjärjestelmän hankinnalle. Asennettavien lämmityksensäätöjärjestelmien avulla voidaan säästää jopa 40 prosenttia energiakuluissa.

Hankkeen tavoitteena on lisäksi tutkia kuntalaisten energiatiedon lukutaitoa ja motiiveja sekä asenteita eri energiavalintoja kohtaan. Kokeilujen tuloksista tuotetaan monistettavia ja skaalattavia toimintamalleja, joita voidaan ottaa käyttöön myös muissa kunnissa.

Lisätietoa


Kohderyhmä: