HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Jo joka toinen Hinku-kunta muuttaa helteet sähköksi - aurinkovoiman yhteishankinta käynnissä

Uutinen 1.8.2018 klo 13.47
Finlandia paneelit 556
Aurinkopaneelit Finlandia-talon katolla. © Kuva: Johanna Saario, Finlandia-talo

Kunnat, kuntayhtymät, kuntien omistamat yritykset ja seurakunnat voivat yhä osallistua Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja KL Kuntahankinnat Oy:n järjestämään aurinkosähkövoimaloiden yhteishankintaan ilman omaa kilpailutusta. Sopimukseen voi liittyä koska tahansa vuoteen 2020 asti.

Aurinkosähkökapasiteetti kasvoi Suomessa 2,5-kertaiseksi vuoden 2017 aikana. Hinku-kunnat ovat näyttäneet hienosti esimerkkiä aurinkovoimaloiden asennuksissa. Lähes puolet Hinku-kunnista on jo hankkinut aurinkovoimalan SYKEn ja KL-Kuntahankintojen aurinkovoimalasopimuksesta.

Kuntahankinnat ovat neuvotelleet GreenEnergy Finlandin (GEF) kanssa uudet alennetut hinnat aurinkovoimaloille heinäkuun alusta lähtien, joten nyt muidenkin on erinomainen aika liittyä tähän sopimukseen. Kun aurinkovoimalan tilaa nyt, sen ehtii saada tämän vuoden tukikiintiöstä, tämän vuoden investointitukiprosentilla (25 %) ja toimintaan vielä ennen talvea.

Voimalalla tulee tilatessa olla voimassa oleva tukipäätös ennen sitovaa tilausta. Tuen hakemiseen saa kattavan avun GEFiltä. Voimalaan saa myös halutessa rahoituksen ESCO-periaatteella, eli investointi maksaa itse itsensä. Näin hankinta ei aiheuta investointikuluja, eikä käytännössä muutosta käyttömenoihin.

Lisätietoja:

Cleantech asiantuntija Pasi Tainio, KL-Kuntahankinnat
etunimi.sukunimi@kuntahankinnat.fi, +358 (0)50 442 1277


Kohderyhmä: