HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Lohjan kaupungin työntekijöille Hinku-pyöriä

Uutinen 9.2.2018 klo 12.49
Hinku_pyoria_Lohja
Kuva: Jenna Kotilehto, Lohja

Lohjan Energiahuolto Oy lahjoitti Lohjan kaupungin työntekijöiden käyttöön kaksi uutta Helkama-merkkistä sähköpyörää osana Kohti hiilineutraalia kuntaa (HINKU) -hanketta. Samassa yhteydessä Lohjan Kierrätyskeskus lahjoitti kaupungin työntekijöille myös kaksi perinteisempää polkupyörää.

Kaikki kaupungin työntekijät voivat käyttää sähkö- ja polkupyöriä työajalla tehtäviin matkoihin. Tavoitteena on toisaalta vähentää autoilun hiilidioksidipäästöjä etenkin lyhyillä työasiamatkoilla ja toisaalta parantaa työntekijöiden hyvinvointia työpäivän aikaista liikuntaa lisäämällä.

Kaupungin tilapalvelut järjestivät pyörille säilytys- ja lataustilan Lohjan kaupungintalolta. Tilapalvelut myös vastaavat pyörien varausjärjestelmästä ja huollosta.

Pyörät saatiin käyttöön vuoden 2017 marraskuussa. Kotihoidon työntekijät lähtivät pyörillä liikenteeseen heti, mutta liukkaat ajokelit ovat hillinneet sähköpyörien laajempaa käyttöönottoa toistaiseksi. Kevään edetessä pyöriä ulkoilutetaan toivottavasti yhä ahkerammin.

Teksti ja kuva: Jenna Kotilehto


Aihealue:
Kohderyhmä: