HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

”Met tehemä yhessä” - Uusi Hinku-kunta Enontekiö haluaa toimia esimerkkinä muille Lapin kunnille

Uutinen 8.2.2018 klo 15.07
maisema enontekiö 556

Enontekiö liittyi 39. kuntana mukaan Hinku-verkostoon ja on sen ensimmäinen lappilainen kunta. Se pyrkii huomioimaan kasvihuonekaasupäästöt ja energiatehokkuuden kaikissa merkittävissä päätöksissään. Sähköautojen latauspisteiden lisääminen on kunnanjohtaja Jari Rantapelkosen mukaan yksi ensimmäisistä konkreettisista kunnan tavoitteista. Myös kunnan lämmitysratkaisuihin tullaan kiinnittämään tulevaisuudessa huomiota.

Ilmastotavoitteisiin sitoutuminen tukee Enontekiön kunnan kahta perustehtävää: parannetaan kuntalaisten hyvinvointia ja edistetään alueen elinvoimaisuutta. Rantapelkonen on havainnut, että Hinku-kunta Iin ilmastotyö on tuonut kunnalle taloudellisia säästöjä ja tukenut työllisyyttä. ”Toivottavasti osaamme toimia hyvänä esimerkkinä muille Lapin kunnille aivan kuten Iin kunta on toiminut meille”, Rantapelkonen sanoo.

Enontekiön kunnalle oli luonnollista liittyä edelläkävijäkuntien joukkoon. "`Met tehemä yhessä´ on kuntamme strategia ja haluamme toimia älykkäästi”, Rantapelkonen sanoo.

Pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta on pohjoisin Hinku-verkoston jäsen. ”Luonto on tärkein arvomme ja varsinkin näillä leveysasteilla ilmastonmuutos on iso asia.”

Lue myös Ylen uutinen


Kohderyhmä: