HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Sähköauto opetuskäyttöön Hämeenkyrön ammatti-instituutissa – kunta panostaa kestävään liikkumiseen

Uutinen 14.5.2018 klo 12.39
Sähköautojen esittely
Ammatti-instituutti Iisakissa järjestettiin sähkö- ja hybridiautopäivä. © Antero Alenius

Hämeenkyrön ammatti-instituutti Iisakki saa ensimmäisen opetuskäyttöön tarkoitetun sähköauton ensi syksynä. Autoa tulevat käyttämään ajoneuvoasentajaksi opiskelevat nuoret.

Ammatti-instituutti haluaa olla kansainvälisen kehityksen kärjessä ja panostaa siksi uuteen ympäristöystävälliseen tekniikkaan. Oppilaitoksessa järjestettiin keväällä sähkö- ja hybridiautopäivä, jossa oli esillä useita ajoneuvoja ja latauslaitteistoja. Tilaisuudessa opiskelijat pääsivät esittelemään sähköauton huoltoa ja sähköautojen omistajat kertoivat käyttökokemuksistaan.

”Ammattikoulutuksessa uusien kestävien tekniikoiden osaamisen tarve kasvaa tulevaisuudessa. Tämä osaaminen lisää ehdottomasti myös opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia”, sanoo Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius.

Hämeenkyrö panostaa kestävään liikkumiseen tulevaisuudessa laajemminkin.

”Kunnassa on vireillä suunnitelma liittyä SYKEn ja KL-Kuntahankinnat Oy:n järjestämään sähkö- ja kaasuautojen yhteishankintaan. Tavoitteenamme on, että vuoden tai kahden sisällä meillä olisi kunnassa käytössä sähkö- tai kaasuautoja”, kertoo Alenius.

Lisäksi kunnantalon lähelle valtatie kolmen varteen avataan julkinen sähköautojen latauspiste aivan näinä päivinä.

”Valtaosa kuntamme päästöistä tulee liikenteestä. Tavoitteemme on näyttää esimerkkiä ja luoda edellytyksiä kestävälle ja vähäpäästöiselle liikkumiselle. Sitä paitsi sähköauton käyttökustannukset ovat perinteistä autoa alhaisemmat”, Alenius lisää.

”Mielestäni sähkö- ja kaasuautot eivät ole vain suurten kaupunkien juttu, vaan ne sopivat erittäin hyvin myös pieneen kuntaan, jossa on paljon omakotiasujia.”
 

Lisätietoa:

Kunnanjohtaja Antero Alenius, Hämeenkyrö
etunimi.sukunimi@hameenkyro.fi


Kohderyhmä: