HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Hinku-syyspäivä 4.10. SYKEssä

Syyspäivä
Kuva: Olli-Pekka Pietiläinen

Hinku-syyspäivä kokoaa kuntien ja yritysten edustajat sekä asiantuntijat Suomen ympäristökeskukseen tiistaina 4.10. Päivän aikana jaetaan tietoa ja keskustellaan Hinkuun liittyvistä teemoista sekä kehitellään uusia hankeaihioita. Tapahtuma on toinen vuosittain järjestettävistä Hinku-tapaamisista ja sisältää myös johtoryhmän kokouksen.

Open space Hinku perehdyttää päästövähennyskeinoihin ja ilmastotyöhön

Päivän avaa Open space Hinku, jossa pääsee tapaamaan useita asiantuntijoita ja yritysten edustajia. Tilaisuudessa on edustajia yrityksistä Filtech Clean Air Filters, Ledisol, Finess Energy, St1, Artequa, NCC Roads oy ja Residentia. Käsiteltävät aiheet vaihtelevat yrityksen erikoisosaamisen mukaan. Asiantuntijoiden kanssa voi ratkoa ongelmia liittyen muun muassa sähköautoiluun kunnissa, energiainvestointeihin, hukkalämmön talteenottoon ja hyvän sisäilman ratkaisuihin. Open space -tilaisuudessa käydään läpi myös Hinku-kriteereihin kuuluvaa energiatehokkuussopimusta, sekä Hinku-tiekarttaa ja kuntakohtaisia päästövähennyslaskelmia. Tilaisuudesta voi lisäksi hakea viestintään liittyviä vinkkejä esimerkiksi edelläkävijäksi profiloitumiseen.

Syyspäivä jatkuu esityksien ja Hinku-klinikan merkeissä

Iltapäivän tilaisuuden avaa SYKEn kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja, professori Jyri Seppälä. Uuden Hinku-kunnan terveiset tuo ympäristöjohtaja Matti Lankiniemi Porin kaupungista. Kuulemme myös FEE Suomen Hanna Partasen puheenvuoron ympäristökasvatuksen tulevaisuudesta.  SYKEn Juhani Huuhtanen kertoo päästölaskennan tilastoista vuodelta 2014 ja Ulla Ala-Ketola ratkaisukorteista ja energialoikasta. Päivä päättyy Hinku-klinikkaan, jossa ideoidaan tulevaa toimintaa sekä valmistellaan hankerahoitushakemuksia.

Julkaistu 28.9.2016 klo 14.20, päivitetty 28.9.2016 klo 14.39

Kohderyhmä: