HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Tuore Hinku-kunta Kirkkonummi satsaa digitalisaatioon, teknologiaan ja ekologisuuteen

Uutinen 29.1.2018 klo 9.11
Kirkkonummi 556

Kirkkonummi liittyi 38. kuntana mukaan Hinku-verkostoon. Kunta haluaa olla edelläkävijä digitalisaation käyttöönotossa, teknologian edistämisessä ja ekologisuudessa.

”Kestävä kehitys ja vastuu luonnosta ovat tulleet kuntien arvoihin ja strategioihin, niin myös meillä Kirkkonummella”, Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio sanoo.

Kirkkonummen kunnan alueella suurimmat kasvihuonekaasupäästöt aiheutuvat tieliikenteestä, rakennusten lämmityksestä ja sähkönkulutuksesta.

”Kevään aikana Kirkkonummella käynnistetään tarkempi päästövähennyskartoitus, jossa arvioidaan esimerkiksi Kirkkonummen rakennuskantaa ja sen potentiaalisia kohteita vähentää päästöjä”, yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen sanoo.

Kunta voi vaikuttaa omilla päätöksillään maankäytön suunnitteluun ja tätä kautta liikenteen päästöihin. Kirkkonummella kasvihuonekaasut otetaan yhdeksi arviointikriteeriksi päätöksiä tehdessä. Uudet kiinteistöt pyritään suunnittelemaan ja sijoittamaan siten, että aurinkoenergian hyödyntäminen rakennuksissa on mahdollista.

Kirkkonummi sijaitsee Helsingin seudulla kahden Hinku-kunnan Siuntion ja Inkoon naapurissa. Kunnassa on 39 000 asukasta. Suositut ulkoilualueet Porkkalanniemi ja Nuuksio tuovat Kirkkonummelle luonnonläheisyyttä, mikä on yksi kunnan vahvuuksista.

Hinku-verkoston toivotaan tuovan uusia näkökulmia ja yhteistyötä kunnan toimintaan. ”Ilmastonmuutos ei tunne kuntarajoja, siksi vastuu on yhteinen”, Aarnio sanoo.

Lisätietoa:


Aihealue:
Kohderyhmä: