HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Uusi aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinta käyntiin Pohjois-Karjalassa

Uutinen 12.3.2018 klo 16.59
Aurinkopaneelit
Aurinkopaneelit asennettuna. © Urpo Hassinen

Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa -hanke järjestää aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinnan kotitalouksille ja yrityksille. Yhteishankinnasta järjestetään kolme infotilaisuutta: Joensuussa ti 13.3. klo 17.00 (Tiedepuisto, Louhela-sali), Nurmeksessa ke 14.3. klo 17.00 (Nurmes-talo, Hannikaisen Sali) ja Kiteellä to 15.3. klo 17.00 (Kaupungintalo, valtuustosali).

Aiempi vastaava yhteishankinta järjestettiin Pohjois-Karjalassa vuonna 2017. Tuolloin aurinkosähköjärjestelmät hankittiin kilpailukykyiseen hintaan 41 kiinteistöön. Asennettu kokonaisteho oli noin 142 kWp.

"Keräsimme osallistujilta palautetta ja muokkasimme yhteishankintaprosessia sen perusteella. Tällä kertaa aurinkosähköjärjestelmät on kilpailutettu jo etukäteen avaimet käteen toimituksina", kertoo hankkeen projektipäällikkö Anniina Kontiokorpi Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Yhteishankinnassa on kilpailutettu 2,70 kWp, 4,59 kWp ja 7,02 kWp järjestelmät. Kahdeksan tarjouksen joukosta laitetoimittajaksi on valikoitunut Lem-Kem Oy. Valintaperusteet ovat hinnan ohella Motivan asentajasertifiointi, takuut ja kotimaisuusaste. Yhteishankinnan tarkoituksena on tehdä hankinta mahdollisimman helpoksi tilaajille ja saada hintaetua tilauskoon kasvaessa.

Infotilaisuuksissa 13. - 15.3.2018 kerrotaan lisää yhteishankinnasta, aurinkoenergian hyödyntämisestä sekä mahdollisista lupa-asioista. Kilpailutuksen toteuttajien ja laitetoimittajan ohella tilaisuuksissa on mukana myös Pohjois-Karjalan sähkö.

Tarkemmat tiedot hintoineen yhteishankinnasta on koottu osoitteeseen http://www.pohjois-karjala.fi/web/hinku/yhteishankinta

Yhteishankinnan toteuttaa Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa -hanke, jonka päätoteuttajana toimii Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja osatoteuttajana Suomen ympäristökeskus SYKE. Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa -hankkeen keskeisenä tavoitteena on vahvistaa Pohjois-Karjalan HINKU-kuntien, kuntalaisten ja pk-yritysten edelläkävijyyttä energiatehokkuuden, uusiutuvan energian ja vähähiilisten ratkaisujen ja cleantech -ratkaisujen käyttöönotossa.

Vuonna 1985 perustettu Lem-Kem Oy on suomalainen perheyritys.


Kohderyhmä: