HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Uusi vuosi, uudet mahdollisuudet

Uutinen 14.12.2016 klo 15.36
Joulutervehdys Hinkuun
 

Vuosi 2016 oli Hinkulle monella tapaa merkityksellinen. Uusia kuntia tuli viisi ja asukkaita yli 100 000 lisää. Suurimman Hinku-kaupungin tittelin nappasi Pori. Hinkussa on nyt 34 kuntaa ja niissä asukkaita enemmän kuin Helsingissä!

 
 

Mukaantulo Hinkuun kiinnostaa todennäköisesti myös ensi vuonna uusia ja yhä isompia kaupunkeja. Syksyn aikana tehdyt selvitykset osoittavat, että Suomen teollisuuden puhtaiden ratkaisujen tuotteet ja palvelut menevät paremmin kaupaksi maailmalla kuin saman alan perinteiset tuotteet. Hinku kunniahimoisine ilmastotavoitteineen antaa tälle kehitykselle hyvän kasvualustan. Yhä useammat ymmärtävät, että Hinkusta hyötyy ilmaston lisäksi alueen elinvoimaisuus.

Tänä vuonna Hinku käynnisti Suomessa ennen näkemättömän aurinkovoimalahankinnan. Jo alkuvaiheessa aurinkovoimalatilaus ylitti kaikki aiemmat yksittäiset Suomessa tilatut paneelimäärät. Jatkossa mikä tahansa kuntaorganisaatio saa aurinkovoimalat ilman erillistä kilpailutusta ja halutessaan rahoituksen kera. Ensi vuonna päästöjä alentavien investointien houkuttelevuutta vauhditetaan uusien rahoitusinstrumenttien avulla.

Hinku on noteerattu myös maailmalla. Hinku valittiin Energy Globe -palkinnon voittajaksi Suomessa. Euroopan ympäristöviraston tuoreessa raportissa Hinku nostettiin yhdeksän parhaan esimerkin joukkoon Euroopassa. Hinkua on myös toivottu levitettävän Suomen ulkopuolelle. Ensi vuosi näyttää, kuinka tähän liittyvät hankehakemukset etenevät.

Vuosi 2016 osoitti, että Hinku-kunnat ovat saaneet melkoisen lumipalloefektin aikaiseksi. Kaikki merkit viittaavat sen vahvistumiseen ensi vuonna. Hinku-kunnat kaikkine toimijoineen ovat saaneet tämän aikaiseksi. Lämmin kiitos teille kaikille menneestä vuodesta!

Professori Jyri Seppälä
Hinku-verkoston vetäjä


Kohderyhmä: