HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Life EconomisE

ilmalämpöpumppu 556


Life EconomisE -hankkeen tavoitteena on parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta ja ilmastokelpoisuutta, mikä samalla nostaa kiinteistöjen arvoa ja säästää ylläpitokuluja.

Hanke pyrkii vähentämään päästöjä yhteistyössä institutionaalisten sijoittajien, cleantech-yritysten, kaupunkien ja kuntien kanssa. Hankkeessa rakennusten parissa työskentelevät osapuolet saatetaan yhteen ja heille tarjotaan koulutusta energiatehokkuutta parantavien toimenpiteiden toteutukseen. Hanke kestää vuoteen 2020 saakka. 

Hankkeen toteuttavat Suomen ympäristökeskus SYKE,  WWF ja Suomen ympäristöopisto SYKLI. SYKE auttaa kuntia esimerkiksi katselmoinneissa, tarjouspyynnöissä, laskelmissa tai tukien hakemisessa sekä kartoittaa kunnissa tehtyjä hyviä käytäntöjä. WWF keskittyy hankkeessa suomalaisiin institutionaalisiin sijoittajiin, jotka hallinnoivat suurta kiinteistökantaa. WWF pureutuu myös uusien ja entistä parempien energiatehokkuuspalveluiden ja -ratkaisujen luomiseen ja kehittämiseen. Sykli tarjoaa koulutusta muun muassa elinkaarikustannuksiin ja energiatehokkuuteen liittyen kuntien viranhaltijoille ja luottamushenkilöille.

Kiinnostuneet kunnat voivat saada tukea seuraaviin osa-alueisiin: 

  • Apua katselmointeihin, tarjouspyyntöihin, laskelmiin, tukien hakemiseen
  • Elinkaarikustannus- ja energiatehokkuuskoulutusta viranhaltijoille tai luottamushenkilöille
  • Lisää näkyvyyttä jo tehdyille toimille
  • Uusia yhteishankintoja
  • Ideointia päästöjen vähentämiseen
  • Parhaita käytäntöjä muista kunnista

Kiinnostuneita kuntia pyydetään ottamaan yhteyttä HINKU-tiimiin
 

Lisätietoja:

Life Economise
Julkaistu 28.12.2017 klo 12.59, päivitetty 28.12.2017 klo 13.06

Aihealue:
Kohderyhmä: