HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Yritykset ratkaisujen tarjoajina

Energia- ja ympäristöasioiden hallinta on yhä useammin osa yrityksen arkea. Siihen kuuluu muun muassa energian tuotannon ja hankinnan kysymykset, prosessien kehittäminen sekä energia- ja materiaalitehokkuuden parantaminen. Ympäristöarvojen lisäksi yrityksiä motivoi usein toimenpiteiden taloudellinen kannattavuus ja riskien hallinta.

Energia- ja ympäristöala tarjoaa myös liiketoimintamahdollisuuksia. Esimerkiksi uusiutuvan energian tuotantoon ja energiatehokkuuteen liittyvälle teknologialle ja palveluille on kasvava kysyntä.

Kohti hiilineutraalia kuntaa -hanke kannustaa yrityksiä perehtymään ilmastopäästöjen vähentämisen mahdollisuuksiin. Tässä verkkosivujen osiossa tarjotaan yrityksille vinkkejä erilaisista keinoista, työkaluista ja rahoitusmahdollisuuksista.

Kiertotalouskiihdyttämö edistämään julkisia hankintoja 27.12.2017
Sitra ja Suomen ympäristökeskus käynnistävät julkisten hankintojen kiihdyttämön edistämään kunnianhimoisia julkisia hankintoja kunnissa lähivuosina. Se vauhdittaa vähähiilisten kiertotalousratkaisujen toteutusta ja käyttöönottoa julkisten hankintojen avulla sekä vahvistaa tätä tukevaa hankintakulttuuria ja päätöksentekoa.
Lue lisää
Hyvinkään Joutsenmerkitty päiväkoti sai kansainvälisen hankintapalkinnon 24.10.2017
Hyvinkään ja Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti voitti Kestävän kehityksen hankinta -palkinnon kansainvälisen kaupunkiverkoston konferenssissa Virossa. Palkintoa tukee EU:n Horisontti 2020 -puiteohjelma.
Lue lisää
Ilmoittaudu Hinku-syyspäivään! 27.9.2017
Hinku-verkoston syyspäivää vietetään Helsingissä 2. marraskuuta. Aamupäivällä on verkostolle järjestettyä ohjelmaa ja iltapäivällä laajemmalle yleisölle avoin Kohti hiilineutraalia kuntaa -seminaari.
Lue lisää
Outokummun seudun teollisuuskylä Oy kuukauden päästövähentäjä 24.2.2017
Outokummun seudun teollisuuskylä on valittu helmikuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi esimerkillisestä aktiivisuudesta yrityksen energiatehokkuuden parantamiseksi. Yrityksen tiloissa suoritettiin viime vuonna PK-HINKU-hankkeen tarjoama energiakatselmointi, jonka seurauksena yritys on aktiivisesti lähtenyt parantamaan energiatehokkuutta kiinteistöissään.
Lue lisää
Julkaistu 29.7.2014 klo 12.12, päivitetty 23.10.2014 klo 14.12
Kohderyhmä: