HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Yritykset ratkaisujen tarjoajina

Energia- ja ympäristöasioiden hallinta on yhä useammin osa yrityksen arkea. Siihen kuuluu muun muassa energian tuotannon ja hankinnan kysymykset, prosessien kehittäminen sekä energia- ja materiaalitehokkuuden parantaminen. Ympäristöarvojen lisäksi yrityksiä motivoi usein toimenpiteiden taloudellinen kannattavuus ja riskien hallinta.

Energia- ja ympäristöala tarjoaa myös liiketoimintamahdollisuuksia. Esimerkiksi uusiutuvan energian tuotantoon ja energiatehokkuuteen liittyvälle teknologialle ja palveluille on kasvava kysyntä.

Kohti hiilineutraalia kuntaa -hanke kannustaa yrityksiä perehtymään ilmastopäästöjen vähentämisen mahdollisuuksiin. Tässä verkkosivujen osiossa tarjotaan yrityksille vinkkejä erilaisista keinoista, työkaluista ja rahoitusmahdollisuuksista.

Outokummun seudun teollisuuskylä Oy kuukauden päästövähentäjä 24.2.2017
Outokummun seudun teollisuuskylä on valittu helmikuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi esimerkillisestä aktiivisuudesta yrityksen energiatehokkuuden parantamiseksi. Yrityksen tiloissa suoritettiin viime vuonna PK-HINKU-hankkeen tarjoama energiakatselmointi, jonka seurauksena yritys on aktiivisesti lähtenyt parantamaan energiatehokkuutta kiinteistöissään.
Lue lisää
Yhteishankinnoilla kaasu- ja sähköautoille buustia? 22.2.2017
Hinku-kunnissa mietitään, miten kaasu- ja sähköautojen määrää voitaisiin lisätä. Paras tapa olisi järjestää kuntien yhteishankinta, jossa autojen määrää kasvatettaisiin kerralla merkittävästi, sanoo Hinku-verkoston vetäjä Pasi Tainio Suomen ympäristökeskuksesta. ”Myös tankkaus- ja latausasemien verkostoa täytyy laajentaa. Esimerkiksi suurten eläintilojen yhteydessä voisi olla biokaasutankkausasema.”
Lue lisää
Uusi vuosi, uudet mahdollisuudet 14.12.2016
Vuosi 2016 osoitti, että Hinku-kunnat ovat saaneet melkoisen lumipalloefektin aikaiseksi. Kaikki merkit viittaavat sen vahvistumiseen ensi vuonna. Hinku-kunnat kaikkine toimijoineen ovat saaneet tämän aikaiseksi. Lämmin kiitos teille kaikille menneestä vuodesta!
Lue lisää
VSV-Energia Oy marraskuun päästövähentäjä 1.12.2016
Marraskuun Hinku-teoksi on valittu VSV-Energia Oy:n voimakas panostaminen bioenergiaan. Vuonna 2014 jo kaksi kolmasosaa Uudenkaupungin kaukolämmöstä tehtiin raskaalla polttoöljyllä. Siinä vaiheessa VSV-Energia päätti aloittaa panostuksen uusiutuvaan energiaan ja rakentaa 20 MW kiinteän polttoaineen lämpölaitoksen.
Lue lisää
Julkaistu 29.7.2014 klo 12.12, päivitetty 23.10.2014 klo 14.12
Kohderyhmä: