HINKU-foorumi.fi Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU-foorumin yläpalkin kuva

Yritykset ratkaisujen tarjoajina

Energia- ja ympäristöasioiden hallinta on yhä useammin osa yrityksen arkea. Siihen kuuluu muun muassa energian tuotannon ja hankinnan kysymykset, prosessien kehittäminen sekä energia- ja materiaalitehokkuuden parantaminen. Ympäristöarvojen lisäksi yrityksiä motivoi usein toimenpiteiden taloudellinen kannattavuus ja riskien hallinta.

Energia- ja ympäristöala tarjoaa myös liiketoimintamahdollisuuksia. Esimerkiksi uusiutuvan energian tuotantoon ja energiatehokkuuteen liittyvälle teknologialle ja palveluille on kasvava kysyntä.

Kohti hiilineutraalia kuntaa -hanke kannustaa yrityksiä perehtymään ilmastopäästöjen vähentämisen mahdollisuuksiin. Tässä verkkosivujen osiossa tarjotaan yrityksille vinkkejä erilaisista keinoista, työkaluista ja rahoitusmahdollisuuksista.

Ilmoittaudu Hinku-syyspäivään! 27.9.2017
Hinku-verkoston syyspäivää vietetään Helsingissä 2. marraskuuta. Aamupäivällä on verkostolle järjestettyä ohjelmaa ja iltapäivällä laajemmalle yleisölle avoin Kohti hiilineutraalia kuntaa -seminaari.
Lue lisää
Outokummun seudun teollisuuskylä Oy kuukauden päästövähentäjä 24.2.2017
Outokummun seudun teollisuuskylä on valittu helmikuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi esimerkillisestä aktiivisuudesta yrityksen energiatehokkuuden parantamiseksi. Yrityksen tiloissa suoritettiin viime vuonna PK-HINKU-hankkeen tarjoama energiakatselmointi, jonka seurauksena yritys on aktiivisesti lähtenyt parantamaan energiatehokkuutta kiinteistöissään.
Lue lisää
Yhteishankinnoilla kaasu- ja sähköautoille buustia? 22.2.2017
Hinku-kunnissa mietitään, miten kaasu- ja sähköautojen määrää voitaisiin lisätä. Paras tapa olisi järjestää kuntien yhteishankinta, jossa autojen määrää kasvatettaisiin kerralla merkittävästi, sanoo Hinku-verkoston vetäjä Pasi Tainio Suomen ympäristökeskuksesta. ”Myös tankkaus- ja latausasemien verkostoa täytyy laajentaa. Esimerkiksi suurten eläintilojen yhteydessä voisi olla biokaasutankkausasema.”
Lue lisää
Uusi vuosi, uudet mahdollisuudet 14.12.2016
Vuosi 2016 osoitti, että Hinku-kunnat ovat saaneet melkoisen lumipalloefektin aikaiseksi. Kaikki merkit viittaavat sen vahvistumiseen ensi vuonna. Hinku-kunnat kaikkine toimijoineen ovat saaneet tämän aikaiseksi. Lämmin kiitos teille kaikille menneestä vuodesta!
Lue lisää
Julkaistu 29.7.2014 klo 12.12, päivitetty 23.10.2014 klo 14.12
Kohderyhmä: